Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türkiye-Cezayir Uçuş Sayısı Haftada 14’e Çıktı

Uluslararası uçuşlarını 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle çok kısıtlı bir şekilde açan ve ikisi THY, ikisi Air Algerie tarafından olmak üzere Türkiye ile haftada dört uçuşa izin veren Cezayir hükümeti tarafından, 17 Ekim 2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere uçuş sayıları artırılmış, bu tarihten itibaren dördü THY, dördü ise Air Algerie tarafından olmak üzere Türkiye ile haftada toplam sekiz uçuşa izin verilmekteydi.

Son olarak, Cezayir Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan 28 Mart 2022 tarihli genelge uyarınca, Türk Hava Yolları’nın Cezayir-İstanbul güzergahındaki gidiş-dönüş haftalık sefer sayısı 7’ye yükseltilmiş olup, Cezayir Hava Yolları (Air Algerie) tarafından haftada gerçekleştirilecek 7 sefer ile de toplam haftalık uçuş sayısı 14’e çıkartılmıştır.

Bu çerçevede, 5 Nisan 2022 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları tarafından ülkemize her gün sefer düzenlenecektir.

Cezayir halihazırda; Türkiye'nin de dahil olduğu çok az sayıdaki bazı ülkeler ile karşılıklı doğrudan uçuş düzenlemekte, diğer ülkeler ile doğrudan uçuş izni verilmemektedir.

20 Mart 2022 tarihinden beri; daha önce istisnasız Cezayir’e gelecek tüm yolculardan istenen PCR negatif test sonucu, yolcunun uçuş tarihinden önceki 9 aylık süreçte aldığı bir aşı kartı olması halinde istenmemektedir.

Aşı kartı olmayan yolculardan ise Cezayir’e varış saatinden önceki 72 saatlik sürede alınmış PCR negatif test sonucu istenmeye devam edilmektedir.

Ayrıca, zorunlu karantina uygulamasının bulunmadığı Cezayir’e varışta uygulanan antijen testi uygulamasına da tüm yolcular için 20 Mart 2022 tarihi itibariyle son verilmiştir.