Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

TSO Başkanı İle DEİK Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Görüştü

15 Nisan 2022 tarihinde Özbekistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası'nda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı D. Vahabov ile DEİK Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Ö. Özgüven ile Konsey üyeleri "Akay İnşaat" JSC Yönetim Kurulu Başkanı E. Olgun, "Özbekistan Ziraat Bankası"nın Genel Müdürü Z. Canpolat, "Genç Değirmen Makinaları" JSC Uluslararası Ticaret Müdürü  E. Bulut ve "Me-Ka Dış Tic. Ltd. Şti" Genel Müdürü E. Çelik arasında toplantı yapıldı.

Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK), Ticaret Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB), Serbest Sanayici ve Girişimciler Derneği ile yakın işbirliği içinde olduğunu özellikle vurguladı.

Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Özgür Özgüven yaptığı konuşmada, Özbekistan ve Türkiye arasındaki ortaklığa, halklar arasındaki asırlık kardeşlik bağlarına ve çeşitli alanlarda artan işbirliğine odaklandı. Taraflar, yol inşaatı alanında işbirliği kurmanın yanı sıra tarım, ilaç, kimya ve tekstil sektörlerine yatırımları çekme konularını tartıştı.

Çeşitli alanlarda tecrübe alışverişi, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmenin yanı sıra ülkeler arasındaki ticareti artırma fırsatı da sağlayacaktır.

Görüşmenin sonunda taraflar, bu yıl ikili ticaret, ekonomik ve yatırım işbirliğini geliştirmek ve genişletmek için Özbekistan ve Türkiye iş çevreleri arasında toplantılar düzenleme konusunda mutabık kaldı. (Uzdaily.uz)