Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Turizm Teşvik Tedbirleri Programı Kapsamında Kamu Çağrısı Başlatıldı

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, bu yılki Turizm Teşvik Tedbirleri Programı çerçevesinde kamu çağrılarını başlattı.

Program, stratejik belgeler doğrultusunda yüksek kaliteli turizmi artırmaya yönelik dört destek önlemi içermektedir. Son başvuru tarihi 18 Mayıstır.

Bakanlık Basın açıklamasında, 400.000 € değerindeki Programın amacını, yeni pazarlardan turist çekmek, bu sektörde daha fazla gelir elde etmek, turizm sezonunu uzatmak ve konaklama doluluklarını artırmak, turizm ürünlerini geliştirmek, tüketim ve istihamı artırmak ve pazarlama faaliyetlerini geliştirmek olarak belirtti.

Bakanlık, ilk önlemin festivaller gibi etkinliklerin düzenlenmesiyle ilgili olduğunu belirterek, bu amaçla 140.000 Avro'nun mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

“İkinci önlem, kamplardaki ürün ve hizmetlerin kalitesinin iyileştirilmesi ile ilgili ve bu amaç için mevcut olan fonlar 50.000 Euro'yu buluyor. Üçüncü önlem, kırsal turizm alanındaki ürünleri iyileştirmeyi ve hizmet kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor ve uygulanması için 60.000 € mevcut” dedi.

Bakanlık, dördüncü önlemin kırsal, kültürel, tıbbi, spor ve diğer turizm türlerini zenginleştirmeyi amaçlayan yenilikçi turizm ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesiyle ilgili olduğunu ve bu amaç için mevcut fonların 150.000 € olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)