Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas Demir Yolları Ofisi (Oncf) Tarafından, Kenitra’Yı Marrakech’E Bağlayan Hızlı Tren Hattının Sinyalizasyon Ve Telekomünikasyon Sistemlerinin Gerçekleştirilmesi İçin Rekabetçi Diyalog Prosedürüne Kabul Edilmek Üzere Yarışma Çağrısı Açıldı

Fas Demir Yolları Ofisi (ONCF) tarafından, Kenitra’yı Marrakech’e bağlayan hızlı tren hattının sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin gerçekleştirilmesi için rekabetçi diyalog prosedürüne kabul edilmek üzere yarışma çağrısı açılmıştır. Projenin maliyetine ilişkin ön tahminin, vergi hariç 3.200.000.000,00 Fas dirhemi (yaklaşık 315,27 Milyon ABD Doları) olduğu, işlerin gerçekleştirilme toplam süresinin 4 yıl olduğu, projenin gerçekleştirilme tahmini başlangıç ​​tarihinin 01 Ocak 2025 olduğu bilgisi verilmiştir.

Fas Ulusal Demiryolu Ofisi RA- versiyon 03'ün 06.02.2023 tarihinde uygulamaya konulan Alımlar Yönetmeliğinin 83. maddesi hükümleri uyarınca, rekabetçi diyalog prosedürünün ilk aşaması, kabul edilen adayların seçilmesi amacıyla bir yarışma çağrısından oluşturulduğu belirtilmiştir.

İhale dosyalarının kamu ihaleleri portalından (www.marchespublics.gov.ma) ve Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) web sitesinden (www.oncf.ma) indirilerek temin edilebileceği; adayların başvuruları Fransızca dilinde ve aşağıdaki iki yöntemden biriyle sunmaları gerektiği bildirilmiştir:

-Kamu ihaleleri (www.marchespublics.gov.ma) portalı üzerinden elektronik olarak başvurulabileceği veya,

-Fiziki olarak, “Direction Support du Pôle Projets LGV de l’Office National des Chemins de Fer” teslim edebileceği ya da başvuru zarflarının açılacağı gün zarflar açılmadan önce rekabetçi diyalog komisyon başkanına başvuruların teslim edilebileceği; fiziki olarak sunulan başvuruların çıkarılabilir depolama ortamında kayıtlı dijital versiyonları ile birlikte olması gerektiği vurgulanmıştır.

27 Haziran 2024 saat 09:00’da (Yerel saat) ihaleye ilişkin başvuru zarflarının, Rue Mohammed Triki Agdal, Rabat adresinde bulunan ONCF’in Eğitim ve Beceri Geliştirme Enstitüsü (Institut de Formation et Développement des Compétences de l’ONCF) açılacağı; Başvuruların, en geç 27 Haziran 2024 saat 09:00’da (Yerel saat) teslim edilmesi gerektiği hususlarına yer verilmiştir.

Yarışma çağrısı aşamasında, banka teminatı verilmesine gerek olmadığı, rekabetçi diyalog sürecine katılmaya uygun olan yarışmacıların, Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) Kurumuna “Règlement de Consultation” dokümanında belirtilen koşullara göre bir banka garantisi sunmaları gerektiği; adayların rekabetçi diyalog sürecine bireysel olarak ya da grup şeklinde katılabilecekleri bilgilendirilmiştir.

Bu bağlamda, yukarıda özet bilgilerine yer verilen söz konusu ihalenin tüm dokümanlarının aşağıdaki linkten indirilmesi mümkündür:

https://www.marchespublics.gov.ma/index.php?page=entreprise.EntrepriseDemandeTelechargementDce&refConsultation=783325&orgAcronyme=o8p