Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas ile Türkiye Arasındaki Enerji İşbirliği Doğrultusunda ANRE’ye Bir Ziyaret Yapıldı

Türkiye Fas Büyükelçisi Mustafa İLKER KILIÇ başkanlığındaki Türk iş adamlarından oluşan bir heyet Fas Ulusal Elektrik Düzenleme Kurumu (ANRE) tarafından kabul edildi. Yapılan görüşmede, Fas ile Türkiye arasında enerji sektöründeki verimli işbirliği ve stratejik ortaklık ele alınmış olup Türk heyeti, elektriğin hayati önemini ve çeşitli ekonomik sektörler, özellikle de iki ülkenin enerji stratejisinin merkezinde yer alan karbondan arındırma girişimleri, yeşil hidrojen sektörü ve tuzdan arındırma projeleri üzerindeki derin etkisini vurguladı.

Aynı görüşmede, ANRE Başkanı, Kurumun görevinin elektrik sektörüne yönelik sağlam bir yasal çerçeve oluşturmak ve yatırımcılar için cazip bir ortam yaratmak için çalışan ulusal enerji stratejisinin yürütülmesi ve Fas'ı küresel enerji geçişinde lider olarak konumlandırmak olduğunu belirtti. Görüşmenin iki ülke arasında halihazırda verimli olan işbirliğinin temellerinin sağlamlaştırılmasının yanı sıra, enerji ve sürdürülebilir kalkınma alanında bu ortaklığın önemli ilerlemeler kaydetmesinin de önünü açtığı açıklandı.

Kaynak: https://fr.le360.ma/economie/lanre-recoit-une-delegation-turque-conduite-par-lambassadeur-de-turquie-au-maroc_MYH3W6T6DFDPFODW24F33VKWIY/