Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Slovakya’da Gelirlerinde %40 ve Daha Fazla Düşüş Yaşayan Girişimciler İçin İlk Yardım Paketi’nin 3B Tedbiri Yeniden Devreye Alındı

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Maliye Bakanı Igor Matovic ve Çalışma Bakanı Milan Krajniak, düzenledikleri ortak basın toplantısında, pandemiye karşı alınan önlemler nedeniyle Kasım ayının sonundan bu yana kapalı olan tesislerin, gelirlerinin yüzde 40'tan fazla düşmesi durumunda, Aralık ayı için devlet yardımı almaya hak kazanacağını açıklamıştır. Böylece, Hükümet, 3B önlemini şirket destek programı kapsamında sağlanan ilk yardım paketine tekrar dahil etmiştir.

Başvuru sahiplerinin destekten faydalanabilmek için gelirlerinde yüzde 40 veya daha fazla düşüş koşulunu karşılaması gerekmektedir. Sıkılaştırılan pandemi önlemleri kapsamında 1 Aralık'tan itibaren kapatılan ve 50'ye kadar çalışanı olan işletmeler devlet yardımından yararlanabilecektir. Ciroları yüzde 40 ila 60 oranında düşen şirketler veya serbest meslek sahipleri çalışan başına 450 Avro, cirosu yüzde 60 ila 80 arasında düşen şirketler ise çalışan başına 630 Avro destek alacaktır. Cirosu yüzde 80'den fazla düşen şirketler ise çalışan başına 810 Avro almaya hak kazanacaklardır. Girişimciler gelirlerindeki düşüşe bağlı olarak Aralık ayı desteği için Ocak ayında başvuru yapabileceklerdir.