Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Sloven Otoyol Ağında Bu Yıl Daha Fazla Büyük Ölçekli Proje Planlanıyor

Sloven Karayolları Şirketi Dars, otoyollar ve otoyollar ağında bu yıl çok sayıda büyük ölçekli projeler planlıyor. Dars'ın bu yıl yeni inşaatlara 78 milyon Euro, otoyol ağında yapılan yenileme çalışmaları için ise 75 milyon Euro harcaması bekleniyor.

-Dars, bir süredir Ljubljana'daki Styrian ve Primorska otoyolunda mevcut oto şeritlerini yeniden inşa ederek kurulacak üçüncü trafik şeridinin düzenlenmesi projesini hazırlıyor.

-Slovenske Konjice-Dramlje  bölümünün restorasyonu projesi, kaldırım inşaatının yeniden inşasını, Golo rib ve Pletovarje tünellerinin inşaat ve elektrik-makine rekonstrüksiyonunu, Škedenj I ve II ve Grapa viyadüklerinin restorasyonunu, gürültü önleyici çitlerin kurulmasını, sinyalizasyon ve diğer çalışmaların değiştirilmesini öngörüyor.Kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinden geçtiği için, uygulama kısmen 2022 kadar erken ve kısmen 2023'te olmak üzere iki inşaat sezonunda planlanmaktadır.

-Vransko-Trojane bölümünün restorasyonu projesinde Dars, proje dokümantasyonu üretmesi için bir sözleşme yapmış olup restorasyonun 2023'te yapılması planlanıyor.

-Projelerden bir diğeri, Leskoškove karayolu bağlantısının ve dolayısıyla kuzey Ljubljana çevre yolundaki BTC alanının bir kısmının kapsamlı bir şekilde yeniden inşasının tamamlanmasıdır.

-Ayrıca Zadobrova ve Tomačev ayrımı arasındaki çalışmalarla kuzey Ljubljana çevre yolunun restorasyonunun devam etmesi öngörülüyor.

-Kıyı tarafındaki projeler, kıyı otoyolunu İtalyan ağına bağlayan Dicese-Srmin otoyolunun bölümündeki çalışma yüzeyinin yenilenmesi ve Goriška'da Vipava Otoyolu'nun yenilenmesi, Vipava Otoyolu'nun,  Vogrsko-Šempeter-sınır kapısı Vrtojba'nın bölümündeki yenilenmenin tamamlanmasıdır.

-Gorenjska'daki plan ise Jesenice'i geçen Podmežakla viyadüklerini rehabilite etmek olarak açıklanmıştır.