Ukrayna İhracat Kredi Kurumu (ECA), Türk Eximbank ile Ukrayna ve Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatının geliştirilmesini teşvik etmek için kurumlar arasındaki işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesi ilkelerini ortaya koyan bir mutabakat anlaşması imzaladı.
Ukrayna Devlet İstatistik Servisi’ne göre, 2020 yılında Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret 4.86 milyar dolar olarak gerçekleşmiş ve Ukrayna Türkiye pazarına 2,44 milyar dolar (2019’dan %7 daha az) mal ve hizmet ihraç edip 2,42 milyar dolarlık ithalat söz konusudur.
ESA Başkan Yardımcısı Aleksey Kuşnir tarafından Türkiye Eximbank ile bir işbirliği anlaşmasının imzalanması, Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki geleneksel olarak yüksek ticaret hacmi gözönüne alındığında, güçlü bir ivme kazandıracak ve ortak projeler için bir mekanizma oluşturacağı dile getirilmiştir.
Eximbank Türkiye Genel Müdürü Ali Güney tarafından ise Ukrayna İhracat Kredi Kurumu ile Türkiye Eximbank arasındaki ilişkilerin başlaması ile ihracatçılarımız ve müteahhitlerimiz arasında dış pazarlarda gelecek vaat eden işbirliğinin sinyalleri verildi.
