Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Lagos Mavi Hat Demiryolu Projesi İmtiyazı İçin Ön Yeterlilik Bildirimi Yayımlandı

Lagos Büyükşehir Ulaşım Otoritesi (LAMATA), Marina'dan Okokomaiko'ya kadar uzanacak olan Lagos Mavi Hat Demiryolu Projesi  (Lagos Blue Line Rail Project) imtiyazının ön yeterliliği için başvuru talebi yayınladı.

Lagos Eyaleti toplu taşıma altyapısı ve hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik Lagos Stratejik Ulaşım Ana Planı (STMP) kapsamında yapılan Lagos Raylı Toplu Taşıma (LRMT) ağının bir parçası olan mavi hat, on üç istasyondan oluşuyor.

27 km uzunluğundaki bu hafif ralı hatta bir uçtan bir uca yolculuk süresi 35 dakikayı buluyor. Hattın, ilk etapta 320 bin kişiye hizmet vermesi beklenirken, bu rakamın 10 yıl sonunda 1 milyon 400 bin kişiye ulaşması öngörülüyor. 

Projenin birinci aşaması Mile 2'den Marina'ya kadar yaklaşık 12,5 km uzunluğunda demiryolu işleri inşaasından oluşurken, ikinci aşama Okokomaiko'dan Mile 2'ye kadar yaklaşık 14,5 km uzunluğunda demiryolu işleri inşaatından oluşuyor. 

Birinci aşamanın sabit altyapı işlerinin (inşaat işleri) önemli bir bölümü tamamlanmış olup, ikinci aşama kapsamında ticari fizibilite ve teknik fizibilite dahil bir dizi geliştirme faaliyetleri başlamıştır. 

Saygın ve deneyimli Demiryolu Geliştiricileri, Mühendislik Tedarik İnşaatı, Müteahhitler, Orijinal Demiryolu Araç ve Ekipman Üreticileri, Operatörler ve Finansörler; Marina – Okokomaiko arası Mavi Hat Demiryolu projesinin geliştirilmesi için ön yeterlilik başvurusunda bulunabilir.

Bu firma/kişilerin gerekli hizmet sağlayıcılardan oluşan konsorsiyum oluşturmaları ve niteliklerini güçlendirmek için teknik, operasyonel ve finansal yeterlilik sağlamaları bekleniyor. 

İlgilenenlerin ön yeterlilik gereklilik paketine ilişkin taleplerini NGDLBlueLineRailProject@ng.kpmg.com ve  bids@lamata-ng.com adreslerine “Pre-qualification for the Concession of Lagos Blue Line Rail Project” başlığıyla e-posta olarak iletmeleri gerekiyor. 

Başvuruların en geç 1 Mart 2022 salı günü Türkiye saati ile 13.00'e ( Nijerya yerel saati ile 15.00) kadar postayla teslim edilmesi gerekiyor. 

LAMATA-Advert-for-Blue-Line.pdf (lagosppa.gov.ng) sayfasından detaylı bilgiler edinilebilir.

Açıklamalar, sorular ve ek bilgiler için tüm talepler 15 Şubat 2022 Salı gününden önce e-posta ile NG-DLBlueLineRailProject@ng.kpmg.com ve bids@lamata-ng.com adreslerine gönderilmesi gerekiyor.