Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kamyon Ve Tırlarda Avrupa Ağırlık Ve Boyut Standartları Ukrayna’Da Da Yürürlüğe Giriyor

Ukrayna’da büyük ve ağır yüklerin taşınmasının serbestleştirilmesi sürecinin bir parçası olarak, boyut ve ağırlık kısıtlamaları için Avrupa standartları getiriliyor.

Altyapı Bakanlığı basın servisine göre, aks sayısına ve aks mesafesine bağlı olarak izin verilen maksimum aks yüklerini belirleyen ilgili karar Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi.

Özellikle iki akslı bir kamyon için maksimum gerçek ağırlık 18 ton, dört akslı bir kamyon için 32 ton olarak belirlendi. Ayrıca kombine araç taşımacılığı yapan kamyon ve tırlar için de maksimum gerçek ağırlık belirlenmiştir. 2 dingilli ve iki dingilli römorklu bir kamyon için 36 ton, 2 veya 3 dingilli yarı römorklu ve üç dingilli bir kamyon için 40 ton, bir konteyner aracı için ise 44 ton. Boyut ve ağırlık kısıtlamaları için Avrupa standartlarına geçiş, boyut ve ağırlık kontrolü sisteminin reformundan sonra gerçekleşecek olan bir sonraki adımdır.

1 Ekim 2021’de Ukrayna’da ağırlık ve boyut kontrolü alanındaki ihlallerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlayan yasalar yürürlüğe girmişti.