Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Ülkeye Girişte Uygulanan Karantinadan Muafiyet Getirilmesi

Kore Basınında yer alan haberde, 11'inde düzenlenen günlük brifingde, Merkezi Afet ve Güvenlik Önlemleri Karargahı 1. yöneticisi Lee Ki-il, "21 Mart Pazartesi gününden itibaren, halihazırda tüm ülkeye giriş yapanlara uygulanmakta olan 7 günlük karantina zorunluluğundan, gerek Kore’de, gerek yabancı ülkede tam aşılanmış ve aşılanma kaydını Kore’deki sisteme geçirmiş olanların muaf olacağı’’ ve "1 Nisan Cuma gününden itibaren ise yurt dışında aşılanmış fakat aşı kaydını sisteme geçirmeyenlerin karantinadan muaf olacağına” ilişkin bilgi paylaşılmıştır.

Söz konusu açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun olarak aşılanmış kişilere halihazırda ülkeye girişte uygulanmakta olan 7 günlük karantina uygulmasından, 1 Nisan Cuma gününden itibaren muafiyet uygulanacaktır.  

Haberin detayında, Karantinadan muaf olan kişilerin, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kriterlerine uygun olarak iki doz aşılanmış, ikinci dozun üzerinden (Janssen ise 1 doz) 14 gün geçmiş ancak 180 gün geçmemiş kişiler ile 3 doz aşı uygulananlar olduğu, DSÖ tarafından onaylanan aşıların ise Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen, Novavax, Sinopharm (Pekin), Sinovac, Kobishield, covaxin ve Kobovacs olduğu belirtilmektedir.

 

https://n.news.naver.com/article/011/0004028489?lfrom=kakao