Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Solari Projesi İçin 30 Milyon Avro Daha Kullanılabilir

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG) ile Yatırım ve Geliştirme Fonu (IRF), Solari 3000+ ve Solari 500+ projesini finanse etmek için 30 milyon Avro değerinde bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, IRF adına Yönetim Kurulu Başkanı Velizar Kaludjerovic, Yönetici Müdürü Irena Radovic ve IRF Kredi Sektörü Müdürü Nikola Milosavljeviç tarafından imzalanırken, EPCG Yönetim Kurulu Başkanı Milutin Djukanovic, Yönetici Müdürü Nikola Rovcanin ve Finans Müdürü Miro Vracar bu belgeyi Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi adına imzaladı.

Sn. Djukanovic, Solari 3000+ ve Solari 500+ projesinin IRF ile finanse edilmesine yönelik anlaşmanın EPCG için çok önemli olduğunu söyledi.

Djukanoviç ayrıca, "Bu proje çerçevesinde yüzlerce iş yaratılacak ve binlerce tüketicimiz daha düşük elektrik faturası alacak" dedi.

Karadağlıları bir kez daha Solari projesine katılmaya davet ederek, elektrik üretebilen tüketicilerin yeşil geçişte kazananlar olacağını söyledi.

Sn. Radoviç, IRF'nin bu projenin büyük önemini anladığını ve kuruluşundan bu yana en düşük faiz oranını sunduğunu da sözlerine ekledi.

Ona göre, IRF, EPCG'yi devlete ait bir şirket olarak desteklemenin yanı sıra, Solari projesine katılımlarının bir sonucu olarak önemli faydalar görecek birçok küçük ve orta ölçekli işletmeye de destek sağladı.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MINA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği