Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Afrika Kalkınma Bankası'ndan (Afdb) Sağlanan Finansman 71 Milyon Dolar Kredi Ve 56,8 Milyon Dolar Hibe Ülkenin Doğu Bölgelerinde Yol Ve Muhtelif İnşaat Projeleri

Nijer Devleti Afrika Kalkınma Bankası'ndan (AfDB)  71 milyon dolar kredi ve 56,8 milyon dolar hibe almıştır.

Bu proje ile, Afrika Kalkınma Bankası'nın (AfDB) Nijerya sınırındaki doğu Nijer'de bulunan tarımsal-pastoral üretim alanlarını iyileştirme ve genişletmeyi hedeflemektedir.

Zinder bölgesindeki Hamdara, Wacha ve Dungass komünlerini ilgilendiren proje, esas olarak 110 kilometrelik yolun geliştirilmesini ve asfaltlanmasını hedefliyor. Ağır vasıtaların çok kullandığı bu eksen boyunca seyahat süresini azaltacağı tahmin edilmektedir. Afrika Kalkınma Bankası'na göre, bu bölümün inşaat aşamasında yaklaşık 60.000 doğrudan ve dolaylı istihdam yaratılması bekleniyor. Aynı zamanda ilgili gelişmeler de gerçekleştirilecektir.

Pan-Afrika finans kurumu, bunlar arasında "sosyo-ekonomik altyapının rehabilitasyonu ve inşası, 150 kilometrelik kırsal yolların ve Dungass'ta beş kilometrelik yolların inşası" yer almaktadır. Son olarak, projenin tarımsal-pastoral değer zincirlerini (çiftçi evleri ve hayvan aşı parklarının inşası, mandıra ünitelerinin kurulumu, girdi temini ve küçük tarımsal üretim ekipmanı vb.) desteklemesi ve temel sosyal hizmetlere (rehabilitasyon) erişimi artırması beklenmektedir /sağlık merkezlerinin inşaatı).