Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Slovakya Savunma Bakanı 60 Adet Modernizasyon Projesi Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad 23 Mart’ta yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı bünyesinde 60 adet modernizasyon projesinin üzerinde çalıştıklarını ve Slovakya'nın savunma altyapısının iyi durumda olmadığını belirtmiştir.

8x8 zırhlı askeri araç ile paletli zırhlı araç ve ekipman alım süreci devam etmekte olup, 8x8 araçlar için Fin şirket Patria’nın (Model: Patria AMVXP) ve Çek şirket Tatra Defence’nın (Model: Pandur II) teklifleri değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl ihale için belirli ülkelere davetiye gönderilmiş olup, Türkiye davet edilen ülkeler arasında yer almamıştı.  

Bunların yanı sıra, Slovakya Savunma Bakanı,

  • 70 yaşındaki eski V3S kamyonlarını değiştirmek istediklerini,
  • F-16 savaş uçaklarının eğitim personelinin maliyetini azaltacak şekilde dronelar, küçük silahlar ve mühimmat ile eğitim uçakları satın almak istediklerini,

 ifade etmiştir.

Bakan, sadece Rusya ve Ukrayna’nın servis hizmeti verebileceği S-300 sistemini halihazırda kullanmanın imkansız olduğunu ve bakımı yapılmadığı, yedek parça ve mühimmat alınmadığı takdirde sistemin en geç iki yıl içinde çalışamaz hale geleceğini sözlerine eklemiştir.