Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Prag Belediyesi'nden Otobüs Alım İhalesi

Prag Belediyesi,140 adede kadar körüklü şehir içi alçak tabanlı hibrit otobüs ve bunlara ilişkin bakım/tamir gibi hizmetlerin tedariki için bir çerçeve sözleşme yapılmasını teminen ihale duyurusu yayımlamıştır. İhale neticesinde imzalanacak Çerçeve Sözleşmenin süresi 5 yıl olarak belirlenmiş olup, projenin tahmini büyüklüğü 80 milyon Euro'dur. 

İhale şartnamesi https://www.tenderarena.cz/profily/DPP adresinde mevcuttur.

Genel şartlar: otobüslerin minimum tasarım hızı saatte 85 kilometre olmalıdır; aminimum gerekli garanti süreleri 5 yıl ve şehir içi trafikte beyan edilen hizmet ömrü en az 12 yıl olmalıdır. Sözleşme, araçların yanı sıra, Avrupa'da DC şarj için en yaygın ve yaygın olan CCS-2 standardında şarj için 140'a kadar taşınabilir şarj cihazı ve alternatif şarj araçlarını da içermektedir. Ayrıca, aracın kullanım ömrü boyunca çekiş enerjisi değişimi, araç teşhisi için 35 adede kadar donanım ve yazılım seti, klima bakımı için altı adede kadar servis ekipmanı seti veya check-in ve bilgi sistemine ilşkin altı adede kadar test seti de ihale kapsamında beklenen ürün ve hizmetlerdir.

Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2022 olan ihalede, başarı kriterleri %65'lik bir ağırlıkla fiyat, %18 ağırlıkla tasarruf garantisi, %7 ağırlıkla garanti süresi, %5 ağırlıkla tedarikçinin hibrit teknolojisi konusundaki deneyimi ve %5 ağırlıkla teslim tarihi olarak belirlenmiştir.