Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Şirketler “Energy Efficient Home” Programına Katılmaya Davet Edildi

Sermaye Yatırımları Bakanlığı, enerji verimliliği önlemlerinin uygulanmasında yer alan distribütörleri/montajcıları ve yüklenicileri Enerji Verimli Ev programına katılmaya davet eden bir kamu çağrısı başlattı.

Bakanlık, bunun, hanelere faizsiz kredi sağlanması için çekici ve sürdürülebilir bir mali mekanizma kurmayı amaçlayan, biyokütle ısıtma sistemleri, yüksek verimli termal pompaların, split ve multi split klima sistemleri, evlerin ısı yalıtımı ve enerji verimli kapı ve pencere montajı satın alınmasına ve kurulmasına izin veren programın ikinci aşamasının başlangıcı olduğunu söylüyor.

Bakanlık yaptığı basın açıklamasında, “Isıtma/soğutma ekipmanları ve inşaat firmalarının tüm distribütörlerini ve/veya montajcılarını teklif vermeye davet ediyoruz” dedi.

Son başvuru tarihi 29 Nisan.

Bakanlık bu programın uygulanması için 300.000 Avro ayırmıştır ve vatandaşlar 6 yıla kadar geri ödeme süresi ile 10.000 Avro'ya kadar faizsiz kredi başvurusunda bulunabilirler.

Enerji Verimli Ev programının amacı, enerji verimliliği önlemlerinin uygulanması için faizsiz krediler sunarak enerji ve para tasarrufunu kolaylaştırmaktır.

Herkese açık çağrı https://www.gov.me/dokumenta/e744a2a9-30d5-44cb-8353-64db2f83afb7 adresinde mevcuttur.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)