Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'da 2022 yılında yol onarımı için yaklaşık 89,4 milyon dolar harcanması planlanıyor

Kırgızistan'da  2022 yılında  7,6 milyar som (yaklaşık 84,9 milyon ABD doları) tutarında  590 km'lik yolun onarılması planlanıyor. 

Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Nurlanbek Kaiynbayev, Bakanlığın 18.9 bin km'lik yollardan sorumlu olduğunu bildirdi, bu yolların sadece 7 bin km'si asfaltlandı, genel olarak durum tatmin edici değil" dedi.

Görüşme sırasında Milletvekili Cholpon Sultanbekova, kredilerin %25-30'unun yol inşaat ve tamir işlerine gittiğini, ancak iş kalitesinin çok düşük olduğunu vurguladı.

 

Teknik Müşavirlik ve Müteahhitlik şirketlerimizin Kırgız Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı tarafından yürütülecek ihaleleri takip etmeleri yararlı olacaktır. 

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/04/22/na-remont-dorog-v-etom-godu-potratyat-7-6-mlrd-somov/