Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

BMW, Avusturya’nın Steyr Şehrindeki Fabrikasına 1 Milyar Avro Yatırım Yapıyor

Avusturya’nın Steyr şehrindeki BMW fabrikası, 2025 yılına kadar elektrik motoru pazarına giriş yapacak olup yılda 600 bin adet motor üretilmesi planlanıyor. BMW grubu, yeni bir e-motorun da geliştirileceği söz konusu fabrikaya 2030 yılına kadar 1 milyar Euro yatırım yapacak.

Fabrika, aynı zamanda yanmalı motor üretmeye devam edecek. Zira, AB 2035 yılına kadar bahse konu alanda bir yasak getirilmesi üzerinde çalışıyor olsa da, dünyanın diğer bölgeleri daha yavaş hareket etmekte.

Yukarı Avusturya eyaletindeki BMW fabrikası, 40 yıldır BMW ve Mini için içten yanmalı motorlar geliştirmekte ve üretmektedir. Şirkete göre, her ikinci BMW aracının Steyr'de üretilen bir motoru vardı.

BMW Steyr direktörü Alexander Susanek'e göre, geçen yıl yaklaşık bir milyon otomobil üretildi. Bunların 350. bini dizel ve geri kalanı normal benzindi ve bunların bir kısmı fişli araçlarda kullanıldı.

Bugüne kadar, BMW’nin Steyr fabrikası sadece elektrikli otomobiller için gövde üretti. Ancak, yeni projeye başlanılmasının ardından mevcut üretim alanlarında değişikliğe gidiliyor.