Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) Kuruluşunun 14. Yıl Dönümünü Kutladı

Kosova Türkiye Ticaret Odası’nın kuruluşunun 14. yıl dönümü kapsamında Priştine’de “Yatırım Ortamı ve Bölgesel İşbirliği Paneli” düzenlendi.

Panele Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, KTTO Başkanı Abdurrahman Balkız, MATTO Başkanı Aydoğan Ademoski, MATTO Başkan Yardımcısı İmer Selami, MATTO Yönetim Kurulu Üyesi Mürteza Sulooca, MATTO İcra Müdürü Şahpaz Molaliev ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Panelde konuşma yapan Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye’den bu bölgelere yapılan yatırımların önemine değinerek, buradaki yatırımcıların kurduğu KTTO, MATTO, ATTSO gibi kuruluşlar arasında bir sinerji oluşturulması gerektiğini ifade etti.

KTTO Başkanı Abdurrahman Balkız; Odanın, üyeler arasında dayanışma, bilgi paylaşımı ve işbirliği zemini oluşturduğunu, kamu ve özel sektör arasında bir bağlantı noktası kurduğunu ve özel sektörün, özel sektörle temas noktası olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ise, Türkiye ile Kosova arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da ileriye taşınması için yıllardır sürdürdüğü özverili çalışmaları için KTTO’yu takdir ettiklerini ifade ederek, Türk şirketlerinin 400 milyon Euro’ya yakın yatırımlarıyla yaklaşık 10.000 Kosovalıya istihdam sağladığına vurgu yaptı.

 

Kaynak: Zeri haber sitesi https://zeri.info/ekonomia/456478/oda-tregtare-kosovaro-turke-shenon-14-vjetorin-e-themelimit-vleresohet-bashkepunimi-i-mire-ekonomik-mes-dy-shteteve/

Yayımlayan: Priştine Ticaret Müşavirliği