Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türk Vatandaşlarının Cezayir’e Girişte ve Çıkışta Tabi Olduğu Nakit Kontrollerine Dikkat Etmesi Büyük Önem Taşıyor

Kapalı kambiyo rejimine sahip Cezayir’e girişte ve çıkışta yabancıların tabi olduğu nakit kontrolleri şu şekildedir:

  1. Cezayir vatandaşları için 1000 Euro veya eş değeri döviz için uygulanan gümrük beyanı zorunluluğu yabancılar için 5000 Euro veya eş değeri döviz olarak uygulanmakta olup, bu miktar ve altındaki dövizlerin Cezayir’e girişte ve çıkışta gümrük idaresine beyan edilmesi zorunlu değildir.
  2. Cezayir’e girişte 5000 Euro veya eş değeri üstünde dövizi nakit olarak bulunduran yabancıların, Cezayir’e girişte bunu gümrük idaresine yazılı olarak beyan etmesi gerekmekte olup, döviz girişi için bir üst limit bulunmamaktadır.
  3. Cezayir’den çıkışta, bulundurulan dövizin 5000 Euro veya eş değeri üstünde / 7500 Euro veya eş değeri altında olması halinde Cezayir’de mukim bankalardan, bu dövizin 7500 Euro veya eş değeri üstünde olması halinde ise Cezayir Merkez Bankası’ndan aşağıdaki linkten ulaşılabilecek döviz beyan belgesinin onaylatılması ve çıkışta gümrük idaresine sunulması gerekmektedir.

Bu kurallara uyulmadığı ve gümrük kontrolleri esnasında bir ihlal tespit edildiği hallerde; dövize el konulmakta, bir katına kadar gümrük cezası uygulanmakta ve ihlal edenler 2 ila 7 yıl arasında  hapis cezasına çarptırılabilmektedir.

Cezayir’e yolculuk yapacak tüm vatandaşlarımızın bu kurallara çok sıkı bir şekilde riayet etmesi büyük önem taşımaktadır.

Döviz Beyan Belgesi İçin:

https://www.douane.gov.dz/IMG/pdf/declaration_de_devises_2022.pdf