Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bahreyn Metrosu Ön Yeterlilik İhalesine Teklif Verme Süresi Temmuz Sonuna Kadar Uzatıldı

Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Mohammed Al Kaabi, Bahreyn Metrosu Birinci Aşaması için ön yeterlilik tekliflerinin değerlendirilmesinin ay sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştır. 8 Mayıs olarak belirlenen ön yeterlilik ihalesi için teklif alma tarihinin de bu ayın sonuna kadar uzatıldığını sözlerine eklemiştir.

Konu ile ilgili olarak Bahreyn Kamu İhale Kurumu sayfasından detaylı bilgiler alınabilir:

https://www.tenderboard.gov.bh/TenderDetails/?id=896/2021/BTB%20(MTT/PQ/LTD/01/2021)   

Ayrıca, proje ile illgilenenlerin bahrainmetro@mtt.gov.bh  e-posta adresinden iletişime geçebileceği bildirilmiştir.

Bu güne kadar metro projesini tasarlamak, inşa etmek, finanse etmek, işletmek, sürdürmek ve devretmek için ilgili uzmanlığa sahip uygun şekilde deneyimli ve kalifiye şirketleri tespit etmek üzere açılan ön yeterlilik ihalesine on bir şirket başvurmuştur (bu şirketlerin isimleri Ticaret Müşavirliğimizden alınabilir).

Bahreyn Metrosu, ilki toplam 29 km uzunluğunda iki hattan ve 20 istasyondan oluşan dört aşamada geliştirilecektir.

Projenin ilk etabı özel sektör ile gerçekleştirilecektir. Ön yeterlilik ihale aşaması, nitelikli bireysel şirketleri veya şirketler konsorsiyumunu belirlemenin ilk adımıdır. Ön yeterlilik kazanan adaylar bir sonraki aşamaya katılmaya davet edilecektir. Son teknoloji metro sistemi, tam otomatik, sürücüsüz ve uluslararası standartlara uygun modern teknolojiye sahip olacaktır. Trafik sıkışıklığını hafifletmeyi amaçlayan raylı sistem, tahmini uzunluğu 28,6 km olan iki hattan oluşan yükseltilmiş bir koridordan oluşacaktır.