Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Almanya Kuzey Limanlarında Grev

Almanya'da liman işçileri yüksek enflasyona karşı talep ettikleri ücret artışlarının karşılanmaması üzerine 15 Temmuz Cuma günü 48 saatlik grev kararı aldı.  Söz konusu grev, Hamburg, Bremerhaven ve Wilhelmshaven gibi büyük limanlarda kargo elleçlemeyi büyük ölçüde olumsuz etkiledi.

Ver.di sendikası Hamburg, Bremen ve Aşağı Saksonya eyaletinde 58 şirkette çalışan yaklaşık 12 bin işçinin saat ücretlerinin 1,20 avro yükseltilmesini ve on iki aylık toplu sözleşme döneminde reel ücretlerin düşmemesi için enflasyon denkleştirilmesi talep ediyor. Sendika buna ek olarak yıllık ikramiyenin 1200 avro artırılmasını talep ediyor. Şimdiye kadar sendika ile işverenler arasında yapılan 7 müzakerede sonuç alınamadı. Bununla birlikte toplu pazarlığa devam edilebilmesi için  22 Temmuz 2022 ve 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek üç müzakere tarihi daha kararlaştırıldı.  Müzakerelerin devam edeceği bu süre zarfında limanlarda grev yapılmaması kararı alındı.

 

Kaynak: https://www.hafen-hamburg.de/de/presse/news/ver.di-und-unternehmen-des-hamburger-hafens-einigen-sich-vor-dem-arbeitsgericht-hamburg/