Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

KDC Hidrokarbon Bakanlığı 27 petrol ve 3 gaz bloğunun lisanslaması için ihaleye çıkıyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti petrol ve gaz konusunda küresel enerji güvenliğini sağlamadaki rolünü artırmak amacıyla, ülkenin Hidrokarbon Bakanlığı, keşif için teklif edilen blok sayısını neredeyse ikiye katlayarak 30'a çıkarıyor.

KDC Hidrokarbon Bakanı H.E. Didier Budimbu Ntubuanga'ya göre, 28 Temmuz'da başlatılacak bir lisanslama turu, 27 petrol ve üç gaz bloğundan oluşacak.

Sunulacak petrol bloklarından üçü Kongo Central eyaletinin kıyı havzasında, dokuzu Cuvette Centrale'de, 11'i Tanganyika Gölü yakınında ve dördü Albert Gölü yakınında bulunuyor. Gaz arama için mevcut üç blok Kivu Gölü'ndedir.

Mayıs ayı başlarında Bakan, yalnızca 16 milyar varil rezerv tuttuğu tahmin edilen ve KDC hükümetine 650 milyar doların üzerinde gelir enjekte etme potansiyeline sahip olan petrol aramaları için 16 blok teklif etme planını açıklamıştı.

Bununla birlikte, batılı hükümetlerin hidrokarbon üreten ülkelere petrol ve gaz üretimini artırma çağrıları, KDC'yi GSYİH büyümesi için para kazanmayı hızlandırırken enerji sektörünün gelişimini en üst düzeye çıkarmak için enerji talebindeki artıştan yararlanmaya teşvik etti. Artan bloklarla, KDC 1 trilyon dolara kadar petrol geliri elde edebilir.

Lisanslama turunun, KDC'nin petrol ve gaz değer zincirindeki sınırlı yatırımlar nedeniyle son yıllarda günde 25.000 varil ile düşük kalan üretimi artırmak için ihtiyaç duyduğu büyük yatırımları sürdürmesi bekleniyor.