Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Moğolistan'ın rezervleri 2,8 milyar ABD dolarına düştü

Moğolistan parlamentosunun basın ofisinin yaptığı açıklamaya göre, Moğolistan'ın döviz rezervleri bu yılın başına göre 1,7 milyar ABD doları azalarak 2,8 milyar ABD dolarına geriledi.

Moğolistan Bankası, forex rezervlerindeki önemli düşüşün büyük ölçüde benzin ve akaryakıt fiyatlarındaki artışla ilgili olduğunu söyledi.

Ülkenin Maden Kaynakları ve Petrol Kurumu'na göre, AI-95 tip benzinin litre başına ortalama fiyatı Şubat ayında 2.770 Tugrikten (0.87 dolar) 4.210 Moğol Tugrikine (1,3 dolar) yükselirken, bir litre dizel yakıtın fiyatı Şubat ayında 0,9 dolardan şu anda 1,28 dolara yükseldi.

Denize kıyısı olmayan Moğolistan’da şu anda, petrol rafinerisi bulunmuyor ve benzin ve dizel yakıtın neredeyse tamamı komşu Rusya'dan tedarik ediliyor (Xinhua).