Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgız Otogar İdaresi (Autobeket), elektrikli otobüs satın alımı ve otobüs duraklarında bir hostel/pansiyon ağı kurmayı planlıyor

Devlet kuruluşu "Kırgız Avtobeketi", faaliyetlerini genişletmeyi ve otogar bölgelerinde pansiyonlar açmak da dahil olmak üzere yeni çalışma alanları açmayı planlıyor. Bu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından bildirilmiştir.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan Avtobeketi'nde şu anda elektrikli otobüs alımı için proje hazırlama ve bölgelerin çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Yeni faaliyet alanlarına gelince, uluslararası destinasyonlara (Surgut, Chita, St. Petersburg, Ufa) yeni rotaların açılmasının yanı sıra bölgelerde, özellikle Batken bölgesinde otogar açılması hedefleniyor: Batken (İsfana ve Kızıl-Kiya şehirleri), Oş bölgesinde (Nookat, Kara-Suu, Alai), Celal-Abad bölgesinde (Kazarman, Toguz-Toro), Narın bölgesinde (Chaek).

Ayrıca Kırgız Autobeketi, yolcu taşımacılığı hizmetlerinin sağlanması için bir mobil uygulama geliştiriyor. Diğer planlar arasında, otobüs durakları bölgesinde bir pansiyon ağının kurulması ve elektrikli araçlar için  elektrikli şarj altyapısı oluşturma  projesinin geliştirilmesi yer alıyor .

 

Müşavirliğimizce, Kırgız Avtobeketi'nden, üç projenin de (elektrikli otobüs alımı, otobüs durakları bölgesinde bir pansiyon ağının kurulması, elektrikli araçlar için elektrikli şarj altyapısı oluşturma) iç onay sürecinde olduğu ve ihaleye çıkılmadan ilgilenen firmalarla görüşülerek doğrudan alım yapılmasının muhtemel olduğu bilgileri edinilmiştir.

 

İlgilenen firmalarımızın istifadesi için paylaşılmaktadır.