Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Turistler Mali Makbuzları Kontrol Etmenin Yolu Hakkında Bilgilendirildi

“Makbuzu Sakla, Karadağ'ı Destekle” kampanyası kapsamında, Gelir ve Gümrük İdaresi yetkilileri Bozaj sınır kapısından Karadağ'a giriş yapan turistlere tanıtım malzemeleri dağıtıyor.

“Gelir ve Gümrük İdaresi, ülkeyi ziyaret eden tüm halkı, mali makbuzların düzenliliğini kontrol etme imkanı ve QR kodu olmayan faturaları ödememe hakları konusunda bilinçlendirmek için “Makbuzu Sakla, Karadağ'ı Destekle” kampanyası çerçevesinde bir etkinlik daha düzenledi ve İdarenin Facebook sayfasında yayınladı.

Gelir ve Gümrük İdaresi yetkilileri, turistlere tanıtım malzemesi dağıtıyor, hakları ve olası usulsüzlükleri bildirmenin yolları hakkında bilgi veriyor.

Gelir ve Gümrük İdaresi Halkla İlişkiler Bürosu Başkanı Radoje Mijuskoviç, “Makbuzu Sakla, Karadağ'ı Destekle” kampanyasının vatandaşlara aldıkları makbuzun düzenli olup olmadığını kontrol etmenin kolay bir yolu olduğunu hatırlattığını söyledi.

Mijusovic, "Bu, sadece bir QR kodunu tarayarak yapılabilir" dedi.

Bu etkinlik, Temmuz ayında 70.840 aracın Karadağ'a giriş yaptığı en yoğun sınır kapılarından biri olan Bozaj'da düzenlendi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)