Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Özbekistan İle Azerbaycan Arasında Uluslararası Karayolu Trafiği Anlaşması Onaylandı

"Uluslararası anlaşmanın onaylanması hakkında" Cumhurbaşkanı Kararı taslağı açıklandı. Özbekistan hükümeti ile Azerbaycan hükümeti arasında 21 Haziran 2022'de Taşkent'te imzalanan uluslararası karayolu trafiği anlaşması onaylanacak.

Ulaştırma Bakanlığı, uluslararası anlaşmanın uygulanmasından sorumlu yetkili organ olarak belirlenmiştir. Karar taslağının imzalanması sonucunda:

Özbekistan ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası karayolu yolcu ve mal taşımacılığı ve tarafların toprakları üzerinden transit geçişin geliştirilmesi sağlanacak;

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden sonra, tarafların ülkelerinin yetkili makamları, her yıl uluslararası mal taşımacılığı için karşılıklı olarak mutabık kalınan sayıda izin belgesini eşitlik temelinde değiş tokuş edecek;

Özbekistan ile Azerbaycan arasında karayolu ile yolcu ve mal taşımacılığı kolaylaştırılacak, iki ülke toprakları arasında bu ülkelerin topraklarından transit geçişler ve üçüncü ülke/ülkelere kargo taşımacılığı bu ülkelerin yetkili makamlarınca verilen izinlere göre gerçekleştirilecektir. (Kun.uz)