Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Riga Limanı, Özbekistan Demiryolları İle İşbirliğini Geliştirecek

Riga Limanı, Özbekistan Demiryolları ile işbirliğini genişletecek. Taraflar, Letonya üzerinden Özbekistan'a ve Özbekistan'dan transit geçişi genişletmek konularını çalışacaklar. PortNews portalı, Özbekistan Demiryolları'nın Riga Free Port ile bir işbirliği anlaşması imzaladığını açıkladı.

Özbekistan Ulaştırma Bakanı İlhom Mahkamov'un Letonya'ya yaptığı ziyarette taraflar anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın, iki ülke arasındaki ulaşım ve transit ilişkilerinin potansiyelinden yararlanmaya hizmet etmesi bekleniyor.

Şirketler, Letonya ve Özbekistan arasında ithalat-ihracat ve transit kargo taşımacılığı için uygun koşulların yaratılması için çalışıyor. Taraflar ayrıca ulaşım ve lojistik projelerini de karşılıklı olarak destekliyor.

Ayrıca Riga limanı, Özbekistan'ın kargo sahipleri ve işletmeler için Özbekistan Demiryolları web sitesinde bilgi yayınlayabilecek. Bu, limanın çalışmaları, hizmet tarifeleri, limanla çalışmanın şartları ve faydaları hakkında bilgileri içerir.

Riga limanı müdür yardımcısı Martinš Zemanis, yakın gelecekte karşılıklı olarak aktif işbirliği için umutlarını dile getirdi. Letonya tarafı, ekonomik ilişkileri ve işbirliğini güçlendirmekle görevlendirilmiştir. (tashkenttimes.uz)