Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma ve İletişim Bakanı: Koridor 5C, 6 Yılda Tamamlanacak

Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma ve İletişim Bakanı Denis Lasić, 5C Koridoru'nun yapım çalışmaları öngörülen hızda ilerlemese de projenin 6 yıl içinde tamamlanacağını; yapımı planlanan neredeyse tüm alt bölümler için ihaleye çıkıldığını ve mali yapının sonuçlandığını açıkladı.

Eylül ayı ortalarında 7 kilometre uzunluğundaki Tarčin – Ivan alt bölümünün trafiğe açılması söz konusu olup, şu anda ülkenin kuzeyinde dört, orta kısımda 2 ve güneyde 2 olmak üzere toplamda 5C Koridoru'nda 8 aktif saha çalışması yürütülüyor. Bu sene ve 2023 ile 2024 yıllarında toplam 1,14 milyar KM yatırım değerinde ve 38 kilometre uzunluğundaki yeni alt bölümlerin tamamlanması öngörülüyor.

Bakan Lasić, Medakovo – Ozimice, Prenj Tüneli, kuzey Mostar – güney Mostar, Kvanj – Buna ihalelerinin duyurularının yapıldığını; kuzey Ozimice – Poprikuşe ihalesinin sene sonuna kadar açılacağını; diğer taraftan 14,2 kilometre uzunluğundaki kuzey Mostar – güney Mostar alt bölümünün toplamda 6 kilometre uzunluğunda 5 tünel, 10 viyadük ve köprüden oluşacağını belirtti. Açıklamada devamla Bakan, 10,45 kilometre ile Prenj Tüneli'nin Avrupa'daki en uzun 9'uncu tünel, Bosna Hersek'te ise 6 kilometreyi aşan ilk ve en uzun tünel olacağını; çok karmaşık olan bu projenin inşaatına bir an önce başlanabilmesi için ön hazırlık ve incelemelere başlandığını ifade etti.  

 

Kaynak: Akta.ba Haber Portalı

Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği