Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Sırbistan Elektrik Kurumu (Eps) Stratejik Yatırım Ve Geliştirme Konusunda Danışmanlık Hizmeti Alacaktır

Sırbistan Elektrik Kurumu (Elektroprivreda Srbije - EPS) karbon emisyonunun azaltılmasını da içeren enerji dönüşümü sürecinde; elektrik üretiminde yerli linyit kömürün aşamalı olarak bırakılması, faaliyetlerin Sırbistan Ulusal Enerji ve İklim Planı ve Enerji Sektörü Geliştirme Stratejisi ile uyumlu hale getirilmesi, enerji ve tedarik güvenliğinin sağlanması ve diğer gereksinimlerin karşılanmasının gerekli olacağı ve bu kapsamda bir danışmanlık hizmetinin alınacağı açıklanmıştır.

EPS söz konusu ihale kapsamında iki temel görevin yerine getirilmesini beklemektedir. İlk olarak, Sırbistan ve Güneydoğu Avrupa bölgesindeki ülkelerin elektrik sistemleri için bir piyasa modeli oluşturmak, güncellemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amaçlanmaktadır. İkinci olarak ise bölgedeki iş ortamını ve Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamındaki AB direktiflerinin getirdiği sınırlamaları analiz ederek yatırımları seçmek ve önceliklendirmek ile EPS’nin üretim portföyünü değerlendirerek optimize etmek amaçlanmaktadır.

Söz konusu ihale için son başvuru tarihi 3 Ekim 2022 olup ihalenin detaylarına https://jnportal.ujn.gov.rs/tender-eo/107581 linkinden ulaşılması mümkündür.