Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Brüksel Yunanistan’ın Elektrik Depolama Tesisleri Planını Onayladı

Avrupa Komisyonu, Yunanistan’ın elektrik depolama tesisleri inşası ve işletilmesi için tahmini maliyeti 341 milyon Euro olan bir planını onaylamıştır.

Avrupa Komisyonu’nun, Yunan İyileştirme ve Dayanıklılık Planını olumlu değerlendirmesi ve AB Konseyi tarafından kabul edilmesinin akabinde, plan, kısmen Avrupa Komisyonu’nun İyileştirme ve Dayanıklılık Fonu (RRF) tarafından finanse edilecektir.

Enerji planı, rüzgar ve güneş kaynaklarından elde edilen yenilenebilir enerjinin artan payının Yunan elektrik sistemine sorunsuz entegrasyonunu sağlamayı amaçlamaktadır.

Programın ayrıca Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakatı ile ilgili stratejik hedeflerine de katkıda bulunacağı iddia edilmektedir.

Komisyonun Rekabet Politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, dün (5/9/2022) yaptığı açıklamada "Bugün onayladığımız ve kısmen İyileştirme ve Dayanıklılık Fonu tarafından finanse edilecek olan plan, elektrik hizmetleri için rekabetçi piyasaların geliştirilmesine katkıda bulunurken, Yunanistan'ın emisyon azaltma hedeflerine ulaşmasına da yardımcı olacak" demiştir.