Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'da Karayolu İnşası için Yıl Sonuna Kadar İlave 2 Milyar Som Tahsis Edilecek

Parlamentonun basın servisinin bildirdiğine göre, yıl sonuna kadar Kırgızistan'ın karayolu endüstrisi için 2 milyar som (yaklaşık 24,5 milyon ABD doları) daha tahsis edilecek. Bu,  13 Eylül'de Ulaştırma Bakanı Erkinbek Osoev tarafından Parlamentonun Ulaştırma, İletişim, Mimari ve İnşaat Komitesi toplantısında duyuruldu.

Bakana göre, bugün itibariyle karayolu endüstrisi için 5 milyar 700 milyon som tahsis edildi ve yıl sonuna kadar 2 milyar som daha ayarlanması planlanıyor. Bakan'ın, Komite üyelerine, bu miktarın, cari yıl için ana listede yer alan tüm işlerin tamamlanmasına izin vereceğine dair güvence verdiği bildirildi.

Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik firmalarımızın, Kırgız Cumhuriyeti Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı tarafından açıklanacak projeleri takip etmelerinde fayda görülmektedir. 

Kırgızistan'daki ihalelere, https://www.tenders.kg/Announcements_list.php ve http://zakupki.gov.kg/popp/ internet adreslerinden de ulaşılabilmektedir.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/09/13/na-dorozhnuju-otrasl-kyrgyzstana-do-konca-goda-vydelyat-eshhe-2-mlrd-somov/