Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan’da İki Stratejik Yatırım Onaylandı

Yunanistan'da Bakanlıklar Arası Stratejik Yatırımlar Komitesi, geçtiğimiz Perşembe günü (15/9/2022) iki yeni stratejik yatırımı onaylamıştır.

Bu yatırımlardan biri "Olağanüstü Öneme Sahip Bayrak Gemisi Yatırımı" olarak adlandırılan ve toplam 226,4 milyon Euro değerindeki güneş enerjisi santrali, enerji depolama ve yeşil hidrojene dönüştürme ünitelerinin inşasıdır. Bluesky 300 IKE şirketi tarafından gerçekleştirilecek olan proje, 200 megavat kapasiteli bir güneş enerjisi santrali ve 100 MW kapasiteli lityum pilli bir enerji depolama ünitesinin yanı sıra, elektroliz yoluyla yeşil hidrojene dönüştürmek için günlük 16 ton üretim yapabilecek 50 MW kapasiteli bir ünitenin inşası, kurulumu ve işletilmesinden ibarettir.

Bu stratejik yatırımın inşaatı sırasında 442, işletmesinde ise 24 yeni istihdam yaratılacaktır.

İkinci stratejik yatırım ise, Kortia SA tarafından Mykonos adasında toplam 61 milyon Euro bütçeli bir otel kompleksi geliştirme projesidir. Buna göre, İlia bölgesinde 178 yatak kapasiteli 4 yerleşkeli, spa, restoranlar, barlar, eğlence ve spor tesislerinin yer alacağı 5 yıldızlı otelden oluşacak bir turizm kompleksi inşa edilecektir.

Bu yatırım ise, 550 yeni iş imkanı sağlayacaktır.