Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Novorossisk NUTEP Yük Terminali Türkiye’den gelen kamyon taşıyan feribotları kabul edecektir

Novorossisk NUTEP Yük Terminali Türkiye’den gelen kamyon taşıyan feribotları kabul edecektir.

Novorossisk deniz terminali Türkiye’den tek seferde 100 kamyon taşıyan büyük feribotları kabul edebilmesi için hazırlanacaktır. RBK haber portalının yayımladığı bilgilere göre, bahse konu karar taslağı RF Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Novorossisk’te Türkiye’den gelen kamyon taşıyan gemileri kabul edecek özel bir alanın açılması planlamaktadır. Söz konusu alan, DELO şirketinin bünyesine giren RF Güney Bölgesi en büyük konteyner terminalinin bünyesinde hazırlanacaktır. Novorossisk limanında bulunan ve Ro-Ro gemilerini kabul etme konusunda en uygun rıhtımın NUTEP şirketi tarafından işletilen 39A numaralı rıhtımının olduğu belirtilmiştir.Türkiye’den gelen Ro-Ro gemileri bahsedilen konteyner terminalinin dışında bulunan özel platformda hizmete alınacaktır. 

Açıklayıcı bir notta, NUTEP terminalinin Türkiye ile Rusya arasında seferleri yapan feribotla gelen kamyonların taşıdığı yük aktarma hacmini arttırma potansiyelinin yüksek olduğu belirtilmektedir. Bahse konu rotadaki ek nakliye kapasitesi, Rus yük gönderici ve alıcıları tarafından talep edilecektir.

Halihazırda NUTEP terminali Türkiye’den çekicisiz soğutmalı römork taşıyan Ro-Ro gemileri kabul etmektedir.