Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Copperbelt Eyalet Bakanının Yatırım Çağrısı

Bilindiği üzere Copperbelt Eyaleti,  Zambiya'nın maden, mineral ve tarım alanları bakımından zengin eyaletlerinden biri olup anılan Eyalet Bakanı Elisha Matombo, tüm sektörlerden yatırımcıları bu bölgeye yatırım yapması için çağrıda bulundu.

Zambiya Business Times-ZBT ile yaptığı röportajda konuşan Matambo, Copperbelt Eyaletinin tarım için verimli ve kaliteli toprakları olduğunu ve neredeyse tüm mineraller bakımından bölgenin oldukça zengin bir yer olduğu vurguladı.

Bakan, arazinin sahip olduğu uygun yapı nedeniyle Copperbelt Eyaletine yatırım yapmanın maliyetler açısından oldukça düşük olduğunu belirterek burada iş yapabilme kolaylığına dikkat çekti.

Buna ilave olarak röportajda, bölgede uygulanan yasal düzenlemeler ve mevzuatlar ile anılan bölgenin yatırımcı açısından oldukça güvenli olduğunun altı çizilerek bölgedeki Bakır şirketleri ile yaşanan bazı olumsuz gelişmelerin diğer yatırımcıları caydırmaması gerektiği Bakan tarafından ifade edildi.

Bilindiği üzere, bölgedeki önemli maden şirketlerden Mopani Bakır Madenleri (MCM) yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle çalışanlarına ve tedarikçilere ödeme yapamamıştı.

Kaynak: https://zambianbusinesstimes.com/minister-calls-on-investors-to-revive-copperbelt-province/