Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Hükümet, Proje Odaklı Girişimleri Teşvik Etmeye Kararlı

Avrupa İşleri Bakanı Jovana Maroviç, Hükümetin bölgesel işbirliğini geliştirmeye ve sadece Karadağ'ın değil, tüm bölgenin daha fazla sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak proje odaklı girişimleri teşvik etmeye tamamen kararlı olduğunu söyledi.

Durres'te düzenlenen sekizinci Tiran Bağlantı Forumunda, kapsamlı altyapı ihtiyaçlarının ele alınmasına odaklanan yatırımların stratejik olarak önceliklendirilmesinin Karadağ için en önemli hedeflerden biri olduğunu söyledi.

Hükümetin Genel Sekreterliği bir basın açıklamasında, Maroviç'in sürdürülebilir altyapının planlanması ve finansmanı konulu bir tartışma paneline katıldığını söyledi.

Karadağ için altyapı geliştirmenin öneminden bahsederek, Batı Balkanlar Yatırım Çerçevesi'nin (WBIF) Avrupa Birliği tarafından ulaşım ve enerji alanında stratejik yatırımlar için öncelikleri ve destek paketlerini belirlemek için kullanılan en önemli finansal araçlardan biri olarak oynadığı rolün altını çizdi. 

Batı Balkan ülkelerinin tırmanan ekonomik krizin üstesinden gelmesine yardımcı olacak Batı Balkanlar için Ekonomik ve Yatırım Planı'nın sunduğu fırsatları kullanmaya odaklanmanın gerekli olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)