Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Özbekistan ve Türkiye İşadamları, Ticaret ve Ekonomik Alanda İşbirliği Olasılıklarını Görüştüler

Önde gelen sanayi bölgelerinde müzakerelerin yürütülmesi amacıyla 22 Eylül tarihinde Özbekistan ve Türkiye işadamları ile iş forumu ve ikili B2B görüşmeleri gerçekleştirildi.

Foruma, Türkiye Müstakil Sanayici ve Girişimciler Derneği "MÜSİAD" Başkanı Mahmut Asmalı başkanlığında çeşitli alanlarda çalışan işadamlarından oluşan bir heyet katıldı.

Toplantıda, işletmeler arasındaki işbirliğinin daha da hızlandırılması da dahil olmak üzere, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Türk girişimciler, yatırım ortamının daha da iyileştirilmesi, ekonominin serbestleştirilmesi, girişimcilerin meşru hak ve menfaatlerinin korunması için Özbekistan'da yürütülen çalışmalarla tanıştı.

MÜSİAD'ın iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 2-5 Kasım tarihleri ​​arasında 124 ülkeden 100.000'in üzerinde ziyaretçi ve delegeyi ağırlamayı planlayan MÜSİAD EXPO 2022 fuarına Türk tarafı da Özbek girişimcileri davet etti.

MÜSİAD organizasyonunun temel amacı, özel sektör temsilcilerinin verimli ve hızlı gelişme için uygun koşulları yaratmalarına yardımcı olmaktır. (Nuz.uz)