Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: İlk Podgorica Bilişim Haftası Başlıyor

Karadağ: İlk Podgorica Bilişim Haftası başlıyor

Podgorica ICT Week'in açılışında, bu etkinliğin genel olarak toplum için çok önemli olduğu, bilgi teknolojileri ile ilgili kişilere ve onların bilgi teknolojileriyle ilgili kişilere ışık tutmasının ne kadar önemli olduğu sonucuna varıldı.

Podgorica Belediye Başkanı İvan Vukoviç, Başkent tarafından ICT Cortex ile işbirliği içinde düzenlenen ve Crnogorski Telekom'un sponsorluğunda düzenlenen Podgorica Bilişim Haftası'nın açılışında yaptığı açıklamada, bu etkinliğin bir bütün olarak toplum için çok önemli olduğunu söyledi.

“Podgorica ve Karadağ'da yaşayan insanların, küresel olarak kesinlikle rekabet eden ve dünyanın en iyi ve en yenilenen şirketleri için çalışan insanlar olduğunu kaç kişinin bildiğinden emin değilim. Bilim ve Teknoloji Parkı, Merkez Bankası ve Sky tarafından desteklenen etkinliğin açılışında konuşan Vukoviç, bu insanların hak ettikleri desteği aldıkları takdirde şehrimiz ve ülkemiz için aydınlık bir gelecek sağlayabilecek kişiler olduğunu ifade etti.

Cortex Yönetim Kurulu Başkanı Sanja Gardaseviç, BİT Haftası'nın sadece bir fikir olmasına rağmen her zaman çok iddialı olduğunu söyledi.

Ona göre ICT Cortex üyesi 30'a yakın şirket fikirleri, önerileri ve organizasyonel kapasiteleriyle bu etkinliğe katkı sağladı.

Crnogorski Telekom'un İcra Direktörü Stjepan Udovicic, altyapı temeli ve ülkedeki BİT topluluğunun omurgası olarak şirketinin optik altyapının geliştirilmesi üzerinde çok çalıştığını söyledi.

Udovicic, Telekom'un bu tür tüm etkinlikleri desteklemeye devam edeceğini belirterek, "Özellikle şirketimizde önemli sayıda BT uzmanımız olduğu için bu topluluğun bir parçası olmaktan mutluyuz" dedi.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)