Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ : Daha Yakın Bir İşbirliğinin Kurulması Tartışıldı (Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı Yapıldı)

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iki ülke arasında daha yakın bir işbirliğinin kurulmasına odaklanan Türkiye ve Karadağ Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Karma Komisyonu'nun iki günlük toplantısına ev sahipliği yaptı.

Sermaye Yatırımları Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, Karadağ heyetine Karayolu Taşımacılığı ve Araç Homologasyonundan Sorumlu Genel Müdür Vekili Milos Rajkovic'in başkanlık ettiğini, Türk heyetinin başında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Genel Müdürü Murat Başor'un bulunduğu belirtildi.

Bakanlık tarafından, "Karadağ ve Türkiye hükümetlerinin 11 Aralık 2009'da Cetinje'de karayolu ile yolcu ve yük taşımacılığına ilişkin uluslararası bir anlaşma imzalamasından bu yana, bu iki ülke arasındaki Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Karma Komisyonu'nun ilk toplantısı olduğu göz önüne alındığında, bu alanda işbirliği ve gelecek planlarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesine odaklanıldı” denildi.

Bu yılki karayolu taşımacılığı yük taşıma kotaları toplantının ana konusu oldu.

Basın açıklamasında, “Karadağ heyetinin yıllık izin kotalarının artırılması talebi üzerine, Türk muhatapları izin sayısını artırmaya hazır olduklarını ifade ettiler ve gelecek dönemde üçüncü ülkelere/ülkelerden taşıma için 125 navlun izninin değiştirilmesi konusunda mutabık kalındı” denildi.

Karadağ heyeti, Karayolu Taşımacılığı Dairesi Başkanı Bojan Radoman, Karayolu Taşımacılığı Danışmanı Ilda Ljuca, Ticaret Odası (PKCG) Ulaştırma Sektörü Direktörü Zoran Nikoliç, Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve Karadağ Büyükelçiliği danışmanı Dragan Krivokapiç’den oluştu.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)