Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ Sermaye Yatırımları Bakanı İbrahimovic: EBRD'nin Desteği Diğer Otoyol Bölümleri İçin Önemli

Sermaye Yatırımları Bakanı Ervin İbrahimoviç, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın bir sonraki otoyol bölümlerinin inşası için ön koşullar yaratmayı amaçlayan diğer faaliyetlere desteğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

EBRD'nin Karadağ Ofisi Başkanı Remon Zakaria ile yaptığı görüşmede İbrahimoviç, "Bar-Boljare otoyolunun Karadağ için yalnızca ulusal düzeyde değil, daha geniş anlamda da taşıdığı önemin farkındayız." dedi.

EBRD'nin yıllardır ulaşım altyapısı projelerinin uygulanmasında Karadağ'ın ortağı olduğu göz önüne alındığında, devam eden ortak projeleri ve önümüzdeki dönemde işbirliği için yeni teklifler geliştirme olasılığını görüşmek üzere bir araya geldiler.

Bakanlık yaptığı basın açıklamasında, toplantıda EBRD tarafından desteklenen ulaştırma alanındaki projelerin, ulusal düzeyde karayolu ve demiryolu altyapısının modernizasyonu ve yeniden inşasını içeren projelere odaklanılarak analiz edildiğini söyledi.

İbrahimoviç, yerel yönetimlerle işbirliği içinde projelerin geliştirilmesine yönelik daha fazla EBRD desteği olasılığını gündeme getirdi.

EBRD'nin ortaklığından duyduğu memnuniyetin yanı sıra yerel yönetimlerin EBRD ile işbirliği ve desteğiyle uygulanabilecek projeleri belirlemesi beklentisini dile getirdi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)