Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'da 68 Turizm Dinlenme Tesisi İnşa Edilecek

Kırgız Cumhuriyeti'ndeki Turizm Geliştirme Destekleme Fonu'nun basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Bu yıl Kırgızistan'da 68 turist dinlenme noktasından (RestPoint) 21'inin inşaatı  tamamlanacak. RestPoint dinlenme noktaları Narın, Talas, Issık-Kul, Oş, Kara-Kul, Uzgen, Batken'de en popüler ve en yoğun turistik güzergahlar ve şehirlerarası güzergahlar üzerinde inşa edilmektedir.

RestPointlerin, turistler ve gezginler için dinlenmek, Kırgızistan ve turistik güzergahlar hakkında bilgi almak ve cihazlarını şarj etmek için fırsatlar sunduğu belirtilmektedir. Her binaya, gezginlerin rotalar ve ilgi çekici yerler ve rekreasyon alanları hakkında ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri içeren interaktif bir turist ekranı kurulacaktır. Ayrıca her RestPoint binasında duş, engelli tuvaleti, anne ve çocuk odası, mescit ve kahvehane bulunacak. RestPoint'in kışın da çalışması önemlidir. Isınma ve sıcak su güneş kollektörleri ile sağlanacak, kanalizasyon sistemi olmayan yerlere otonom arıtma tesisleri yapılacak.

Söz konsu Turizm Geliştirme Destekleme Fonu, ilkbaharda Kırgızistan'daki tüm turistik güzergahlarda ve şehirlerarası güzergahlarda dinlenme noktalarının görüneceğini duyurmuştu. Kırgızistan'da toplamda 68 rekreasyon noktası inşa edilecek.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/09/30/v-etom-godu-zavershitsya-stroitelstvo-21-iz-68-tochek-otdyha-dlya-turistov-restpoint/

 

Ticaret Müşavirliğimizce, Turizm Geliştirme Destekleme Fonu'ndan edinilen bilgilere göre, söz konusu 21 tesisin ihalesinin tamamlandığı, ancak, ilgi gösteren şirketlerimizin toplam planlanan 68 tesisten geri kalanlarına yönelik olarak:

 

https://www.fundtourism.com/ru/about-7

 

web adresinden ilanı yapılacak ihaleleri takip edebilecekleri bildirilmiştir.

 

İlgilenen şirketlerinizin istifadesi amacıyla paylaşılmaktadır.