Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Turizm Bakanının Zambiya'ya Yatırım Çağrısı

Zambiya Hükümeti, Batı Eyaletindeki turizm sektörüne daha fazla yatırım yapılmasını ve atıl kalan potansiyelin ekonomik dönüşüme kazandırılması çağrısında bulundu. Turizm Bakanı Rodney Sikumba, yerli ve yabancı yatırımcılara konaklama - otel, restoran ve turistik tesis yatırımları gibi alanlarda avantaj sağlanabileceği çağrısında bulundu.

Mongu Kasabasında devam etmekte olan Batı Eyaleti Turizm, Ticaret ve Yatırım Fuarı'nda konuşan Bay Sikumba, artan oda fiyatlarının, özellikle Mongu'daki konaklama açığının bir sonucu olduğunu ve büyük bir etkinlik olduğunda orman evi sahiplerinin oda fiyatlarını artırmalarına neden olduğunu ifade etti. Bu çerçevede Bakan, turizm sektöründeki yerli ve yabancı yatırımcıları davet etti.

“Sektörde yatırıma ihtiyaç duyulan birçok alan olması sebebiyle turizm sektörüne yatırım yapacak firmalara zeytin dalı uzatıyorum” ifadesini kullandı.

Bu arada Batı Eyaleti Bakanı Kapelwa Mbangweta, turizmi canlandırmak için turistik yerlere erişimin kolaylaşmasını teminen çalışmalarda bulunacaklarını belirterek bu kapsamda Kalabo ve Liuwa'yı birbirine bağlamak için Luanginga nehri üzerinde bir köprü inşa etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ayrıca Victoria Şelalelerini ziyaret eden turistlerin bölgede daha uzun süre kalmaya ve ülkenin batı tarafındaki diğer turistik yerleri de ziyaret etmeye teşvik etmeyi amaçlayan Güney-batı turizm koridorunu tanıtılmasının önemini vurguladı.

Hükümetin ayrıca eyalet başkentinde bir kültür köyü inşa etmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

https://www.lusakatimes.com/2022/10/12/tourism-minister-calls-for-increased-investment-in-tourism/