Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek Belediyesi, Yakın Zamanda Atık İşleme Tesisi İnşaatı İhalesini Açıklamayı Planlıyor

Bişkek Belediyesi basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Belediye Başkanı Emilbek Abdykadirov 17 Ekim'de Bişkek düzenli depolama alanını ziyaret etti. Abdykadirov, atık işleme tesisinin inşasını işinin önceliği olarak nitelendirdi. Çöplükte yanmaya devam eden 11 milyon metreküp çöp var.

“EBRD tarafından çöp sahası sorunlarını çözmek için tahsis edilen 22 milyon Euro, önceki yetkililer tarafından verimsiz bir şekilde kullanıldı. Şimdi su yalıtımı, metan pompalamak ve atık bertarafı için bir boru hattı için kullanılacak 6,2 milyon Euro kaldı” dedi.

Yakın gelecekte Belediye Başkanlığı bir atık işleme tesisi inşaatı için yeni bir ihale ilanı açıklamayı planlıyor.

Plana göre, çöp sahasının etrafı çitle çevrilecek, ne kadar çöpün getirildiğini takip etmek için video kameralar da kurulacak. Ardından Bilimler Akademisi ile birlikte belediye başkanının ofisi olan 40 hektarlık alanda ıslah çalışmaları yapılacak.

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/10/17/tender-na-stroitelstvo-musoropererabatyvajushhego-zavoda-obyavyat-v-blizhajshee-vremya-mer-bishkeka/

 

İlgilenen firmalarımızın Bişkek Belediye Başkanlığı tarafından açıklanacak ihaleleri takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleler için doğrudan yetkililerle görüşülebilir ya da Belediye’ye ait https://www.meria.kg/ru web adresindeki gelişmeler takip edilebilir.

 

Ülkedeki tüm ihaleleri her zaman içermemekle birlikte, ihalelere ilişkin aşağıdaki web sitelerinin de takip edilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir:

https://www.tenders.kg/Announcements_list.php

http://www.zakupki.gov.kg/popp/