Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Avustralya 2022 Yılı Ağustos Ayında Mal ve Hizmet Ticaretinde 8,3 Milyar AUD Fazla Verdi

ABS (Australian Bureau of Statistics) tarafından açıklanan uluslararası ticaret istatistiklerine göre, Avustralya 2022 yılının Ağustos ayında mal ve hizmet ticaretinde 8,32 milyar AUD (yaklaşık 5,4 milyar USD) fazla vermiştir.

Avustralya'nın ticaret fazlasının Temmuz ayında beklenenden çok daha fazla daraldığına işaret eden bu veri çerçevesinde, 2022 yılı Ağustos ayında mal ve hizmet ithalatı bir önceki aya göre %4.5 artarak 48,4 milyar AUD (yaklaşık 31,4 milyar USD) olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu değişimde - özellikle - en büyük ithalatçı konumundaki Çin'de yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin, kömür, metal ve mineral gibi ülkenin başlıca emtia ihracatına olan talebi azaltması ve bu eğilimin Ağustos ayında yavaşlayarak da olsa devam etmesinin payı olduğu ifade edilebilecektir.

Aynı dönemde, ülkenin mal ve hizmet ihracatının 56,7 milyar AUD (yaklaşık 37 milyar USD) ile bir önceki aya göre değişim gösterdiği kaydedilmiştir.

Diğer yandan, 2022 yılının Ağustos ayında ülkenin mal ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre artışla 50,4 milyar AUD (yaklaşık 32,7 milyar USD) olmuştur. Aynı ayda mal ithalatı ise 2021 yılının Ağustos ayına göre artışla 39,4 milyar AUD (yaklaşık 25,6 milyar USD) olarak gerçekleşmiştir.