Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki kadın girişimcileri desteklemek ve iş yaratmayı teşvik etmek için bu yıl 300 milyon ABD Doları tutarındaki hibeyi onayladı

Dünya Bankası, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki kadın girişimcileri desteklemek ve iş yaratmayı teşvik etmek için bu yıl 300 milyon ABD Doları tutarındaki hibeyi onayladı. Haberde, Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü'nde, bu fonların etkisini en üst düzeye çıkarma ve bunu yaparken tüm toplulukları yoksulluktan kurtarma taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz" denildi.

Toplam 300 milyon ABD doları tutarındaki bu proje, Maliye Bakanı Nicolas Kazadi ve Dünya Bankası'nın KDC'deki Operasyon Direktörü Jean-Chritophe Carret arasında 1 Haziran 2022'de Kinşasa'da imzalanmıştı. Bazı kaynaklar bu finansmanın ek finansman olarak 150 milyon ABD Doları tutarında bir kredi anlaşması da içerdiğini belirtmektedir. Başlangıçta imzadan sonra 120 gün, yani 1 Ekim olarak planlanan yürürlüğe giriş tarihi, mevcut parlamento oturumu sırasında gerçekleşmesi gereken parlamento onay prosedürünü tamamlamak için Hükümetin talebi üzerine uzatıldı.