Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'da E-Ticaret İçin Serbest Ekonomik Bölge Kurulması Planlanıyor

Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Kırgızistan'da e-ticaret için özel bir serbest ekonomik bölge oluşturmak için müzakereler devam ediyor.  Bildirildiğine göre, böyle bir serbest ekonomik bölge, Orta Asya'da türünün ilk örneği olacaktır.

“Ülke, yenilikçi lojistik ve dağıtım merkezlerinin mevcudiyetine bağlı olarak Orta Asya ülkeleri için bir lojistik ve e-ticaret merkezi haline gelebilir. Kırgızistan'ın stratejik coğrafi konumu, transit ticareti kolaylaştırmakta ve Kırgızistan'ın ihracat potansiyelini arttırmaktadır. Bölgenin, Güney Asya ve Orta Doğu arasında ticari taşımacılık ve ticaret için önemli bir geçiş alanı olma potansiyeli var” denildi.

Bu projeyle ilgili diğer ayrıntılar ve e-ticaret için serbest ekonomik bölge oluşturulması konusunda tam olarak kiminle müzakerelerin devam ettiği henüz bildirilmedi.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/10/24/idut-peregovory-o-sozdanii-v-kr-svobodnoj-ekonomicheskoj-zony-dlya-elektronnoj-kommercii-minekonom/