Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Tayland'da İlk Kez Yabancılara Arazi Sahibi Olma Hakkı Geliyor

Tayland Kabinesi, İçişleri Bakanlığı'nın yabancıların konut amaçlı bir rai'ye (1600 metrekare) kadar arazi sahip olabilmesi önerisini onayladı.

Hâlihazırda Tayland'da kat mülkiyeti dışındaki tüm arazi ve mülk alımları, yalnızca Tayland vatandaşları ile sınırlandırılmıştır.

Hükümet sözcüsü Anucha Burapachaisri'ye göre, haftalık kabine toplantısında, İçişleri Bakanlığı'nın yabancıların toprak sahipliğine ilişkin bir taslak düzenlemesini ilke olarak onaylayarak, zengin yabancı vatandaşlar, zengin emekliler ve uzaktan Tayland'da çalışmak isteyenler ile yüksek vasıflı profesyoneller veya uzmanlar için arazi satın alma ve sahip olmanın önünü açtı.

Teklife göre nitelikli yabancı uyruklular, programa katılmak için Tayland mülklerine, menkul kıymetlerine veya fonlarına 40 milyon Baht yatırım yapmalıdır. Gayrimenkul veya altyapı fonlarına, gayrimenkul yatırım ortaklıklarına, menkul kıymetlere veya Yatırım Kurulu tarafından teşvik edilen işletmelere yatırım yapılabilmektedir. Katılımcılar yatırımlarını belirlenen süreden önce geri çekerlerse, arazi mülkiyet hakları iptal edilecektir.

Beş yıllık bir süre içinde hükümetin Tayland'a bir milyondan fazla varlıklı göçmeni çekmeyi umduğu ifade edildi. Böylece, yatırım yoluyla 800 milyar Baht ve gelir tahsilatı yoluyla 270 milyar Baht ile ekonomiye 1 trilyon Baht'tan (26,5 milyar dolar) fazla gelir sağlanacağı tahmin edilmektedir.

Teklif, Kraliyet Resmi Gazetesinde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.