Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

İnşaat Malzemeleri Üretim Sektörüne Türk Yatırımcılar Çekilecek

19 Ekim 2022 tarihinde Uzsanoatkurilishbank ATB - İnşaat Malzemeleri Sanayisini Geliştirme Konseyi Başkanı Sahi Annakliçev ile Türkiye İnşaat Malzemeleri Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Göçük arasında toplantı düzenlendi.

9 Haziran 2021 tarihli "Bölgelerin endüstriyel potansiyelini artırmak için ek önlemler hakkında" Cumhurbaşkanı kararnamesinde, inşaat malzemeleri endüstrisi de dahil olmak üzere yerel endüstrilerin geliştirilmesinde yabancı uzmanları çekme görevi özel olarak tanımlanmıştır.

Kararnamenin taleplerinden yola çıkarak inşaat malzemeleri sektörünün geliştirilmesine yönelik Konsey tarafından bir dizi çalışma yürütülmektedir. Özellikle Türkiye yükseköğretim kurumları, mühendislik ve üretim şirketleri ile aktif işbirliği sağlanmıştır, "Girişimciler Okulu" eğitim merkezi ile işbirliği içinde eğitimler yürütülmektedir.

Türkiye İnşaat Malzemeleri Üreticileri Derneği temsilcileri ile düzenlenen toplantı, bu konudaki çalışmaların bir başka uygulamalı ifadesi oldu.

Toplantıda, Özbekistan'ın yapı malzemeleri üretim sektörünün köklü reformunda ve yeni seviye çıkartılmasında Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılması konuları ele alındı.

Bölgelerde kurulan inşaat malzemeleri üretimi ve konut inşaat klasterlerine Türk yatırımcıların ilgisinin artırılması konusunda kalıcı işbirlikleri kurulması konusunda mutabakata varıldı. (Xabar.uz)