Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan'da Adalar Arası Seyahatte Yeni Dönem

Yunanistan'ın en büyük özel uçak ve helikopter yönetim şirketi olan Ιfly SA tarafından işletilen Kikladik Havayolları, Güney Ege Bölgesi Valisi Yorgos Hacımarkos'un katılımıyla ilk ticari uçuşlarını bu hafta gerçekleştirmiştir.

“Uygun fiyatlı lüks tüketim” sloganıyla pazara giriş yapan Kikladik Havayollarının seferleri sayesinde Kiklad adaları, (Hanya ve Kandiye dahil) Girit ve Oniki ada arasında seyahatler yıl boyunca artık daha da kolaylaşacaktır. Varış noktasına bağlı olarak 20 ila 80 dakika arası süren seferlerde 200 Avro’nun altında bir bilet maliyetle 12 kişiye kadar yolcuya VIP hizmet sunulabilmektedir. Böylece tüm ticari uçuşlar gibi kendi uçuş kural ve kodlarıyla ve belirli tarifeli rotalarda turistlerin adalar arası seyahat imkanları kolaylaşırken ada sakinlerinin de ulaşım ihtiyaçları karşılanacaktır.

Devlet tarafından sübvanse edilen destinasyonlarda faaliyet göstermeyeceği bildirilen Kikladik Havayollarının seferleri ile yeni bir adalar arası seyahat (island hopping) modeli ortaya konulması, ülke turizminin sürdürülebilirlik temelinde geliştirilerek ada sakinlerinin günlük yaşamlarının iyileştirilmesi, aynı zamanda adalar arası seyahati etkileyen birçok operasyonel sorunun çözülmesine katkı sağlanması öngörülmektedir.

Aynı zamanda tarifeli uçuş hizmetleri de sunacak olan Kikladik'in filosu, düşük karbon ayak izi ve daha büyük pencereleri için seçilen üç yeni tek motorlu alçak irtifalı Cessna Grand Caravan 208 BEX tipi uçaklardan oluşmakta olup şirketin gelecek planları arasında elektrikli uçaklara yatırım yapmak da yer almaktadır.