Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Katar Enerji ile Total Energies arasında "North Field South (NFS) Expansion" projesi kapsamında bir anlaşma imzalanmıştır.

Reuters haberine göre, 24/9/2022 tarihinde Fransız Total Energies firmasınca yapılan açıklamada, anılan firmanın Katar'ın sıvılaştırılmış doğal gaz kapasitesinin genişletilmesine yönelik projeler kapsamında yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı belirtilerek, "North Field South (NFS) Expansion" projesi kapsamında bir anlaşma imzalandığı belirtilmektedir.

Aynı haberde devamla "North Field South (NFS) Expansion" projesinin, Katar’ın dünyanın en büyük LNG ihracatçısı olarak konumunu güçlendirmek ve Avrupa uzun vadeli gaz tedarikini sağlamak noktasında önemli bir yatırım olduğundan bahisle anılan anlaşma ile Total Energies firmasının mezkur projede uluslararası ortaklara tahsis edilmiş %25'lik hisseden %9.375 hisseye sahip olacağı ifade edilmektedir.

 

Kaynak: https://www.reuters.com/business/energy/qatarenergy-signs-deal-with-totalenergies-north-field-south-expansion-2022-09-24/